Tule mukaan toimintaan!

Mikäli haluat tehdä muutakin kuin seurata Stop Nato-sivua Facebookissa tai Twitter-tiliä sekä jakaa niiden julkaisuja ja keskustella niistä, niin olet tervetullut suunnittelemaan kanssamme toimintaa!

Helsingissä 8.10. 2022. Mielenosoitus järjestäytyy Kansalaistorin eteläpäätyyn, lähelle Kiasmaa, kello 13.00

Suomen valtionjohto teki 15.5. päätöksen Nato-jäsenyyden hakemisesta. Merkittävä päätös on tehty kiireellä ilman riittävän laajaa keskustelua, tavallisten ihmisten kuulemista kansanäänestyksessä tai eduskuntavaaleissa. Päätöstä on yritetty oikeuttaa sota pelottelulla. Emme kuitenkaan hyväksy tuollakaan verukkeella Suomen liittämistä sotilasliittoon.
Nato tappaa operaatioissaan siviilejä. Nato esitetään ihmisoikeuksia turvaavana puolustusliittona, mutta sen operaatiot esim. entisessä Jugoslaviassa, Libyassa ja Afganistanissa ovat aiheuttaneet valtavan määrän siviiliuhreja. Naton toiminta ei edistä rauhaa, ja sodista joutuu kärsimään aina erityisesti tavallinen kansa.
Suomi on pidettävä sotilaallisella liittoutumattomuudella erossa suurvaltapolitiikan sodista ja esimerkiksi ydinvarustelusta. Suomen sotilaallinen liittoutuminen länteen lisää riskejä, sekä johtaa lukuisiin negatiivisiin taloudellisiin ja poliittisiin seurauksiin, jotka voitaisiin välttää pysyttelemällä poissa Natosta.
Asevarustelun sijaan rahaa olisi käytettävä rauhanomaisiin tarkoituksiin, elämisen perustarpeiden turvaamiseen, kuten työn ja riittävän toimeentulon varmistamiseen, sairaus -ja terveyspalvelujen maksuttomaan nopeaan hoitoon pääsyyn, koulutukseen jne. Sotakaluston ja ammusten valmistaminen, on luonnonvarojen häikäilemätöntä riistoa. Sotiminen puolestaan rakennetun ympäristön tuhoamista ja alueiden saastuttamista, ihmisten kuolemasta ja kärsimyksistä välittämättä, tämän me haluamme estää.
Tule mukaan Stop Nato-toimintaan, toiminta rauhan puolella on toimintaa elämän puolesta!
Kutsumme Suomen Nato-jäsenyyteen kriittisesti suhtautuvat ihmiset mielenosoitukseen Helsingissä 8.10. 2022. Mielenosoitus järjestäytyy Kansalaistorin eteläpäätyyn, lähelle Kiasmaa, kello 13.00 ja marssii sieltä klo 13:30 Mannerheimintietä ja Aleksanterinkatua pitkin Senaatintorille, jossa pidetään muutamia lyhyitä puheenvuoroja ja kuullaan musiikkia.
Tilaisuudessa puhuu kurdiaktivisti ja aluevaltuutettu Gashaw Bibani, kenraalimajuri evp. Aarno Vehviläisen muotoileman puheenvuoron pitää Raisa Lehtomäki ja kolmannen puheenvuoron käyttää Naiset Rauhan Puolesta ry.
Mielenosoituksen henki on rauhanomainen, demokraattinen ja imperialismin vastainen. Osallistujien toivotaan pukeutuvan mustiin tai tummiin vaatteisiin.
Rasismia, fasismia, diktatuureja tai imperialistista sotaa tukevia symboleja ei haluta mielenosoitukseen.

Tapahtuman tiedot Facebookissahttps://www.facebook.com/events/512060750682826Helsingissä seuraava kokous on torstaina 22.9. kello 17.30. Paikkana Helsingin tapaturma- ja sairausinvalidien toimisto osoitteessa Kulmavuorenkatu 5, Helsinki. (Kurvi)


Tampereella ke 14.9. kello 18.00 Kumppanuustalo Artteli, Mustanlahdenkatu 22

Tapaamisissa suunnitellaan seuraavaa mielenosoitusta, sekä mahdollisia muita toimintamuotoja, joilla voimme tuoda esiin vastustuksemme Suomen Nato-jäsenyydelle.2 vastausta artikkeliin “Tule mukaan toimintaan!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.